SMELT - DE VOORSTELLING

© William rutten

SMELT - DE FILM

© William rutten

In ontwikkeling:

De social impact tour is een multimediale interactieve theatervoorstelling in samenwerking met een vijftal goede doelen. De voorstelling speelt in 4 steden tegelijkertijd. Live musici en acteurs spelen indrukwekkende verhalen die via een live tv-verbinding met elkaar in contact staan. Het publiek ervaart hierdoor niet alleen de verbinding met de acteurs in de stad waarin zij zich bevinden, maar ook met het publiek en de acteurs in de andere steden. Zowel acteurs als publiek zijn in verbinding en getuige van deze unieke theaterbeleving. Het confronteert en inspireert, maar zet bovenal aan tot actie. Kortom: Social impact!

BELLENDE ENGEL

Manifest en theatervoorstelling

De Bellende Engel is een theaterproject van Pelgrim Maakt in coproductie met Theater aan de Parade (TP). Het project omvat een performance, een manifest en een familievoorstelling. De Bellende Engel stimuleert kinderen hun eigen vraagstukken op een filosofische manier te benaderen: als toeschouwer, als gesprekspartner en als deelnemer. We interpreteren vragen van kinderen niet alleen met woorden, maar ook via de kunst en zintuigelijke ervaringen.


Manifest en voorstelling

Op verschillende plekken door heel Nederland doemen rode telefooncellen op. Kinderen mogen de telefooncel betreden en krijgen een belangrijke vraag: “Wanneer je echt zou kunnen bellen met een engel, en je die alles mag vragen wat je maar wil, wat zou je dan vragen?” Al deze vragen worden verzameld en gebundeld tot een manifest met de 1.000 vragen van onze nieuwste generatie. Filosofen, wetenschappers en kunstenaars geven duiding aan deze vragen en daarnaast vormt

het resultaat van dit manifest het uitgangspunt tot een nieuw te schrijven theaterstuk dat in mei 2024 in première zal gaan.

 

WANNEER:

Smelt - de film (januari 2023) 
Social Cast (voorjaar 2023) i.s.m. Tell to inspire
Social Impact Tour (september 2024) i.s.m. Tell to inspire
De bellende Engel (mei 2024)

 

 

 

Performances