SMELT

© William rutten

CREATIVES
Concept en Regie Rowdy Pelgrim
Script Roel Meijvis
Spel Ernst Daniel Smid
Roan ten Cate
Scenografie Tim Vermeulen
Regie assistentie Myrthe van Velden
IJssculptuur Anique Kuizenga
Film Barry Schmitz
Productieleiding Pien Rutten
Kostumering Martine van de Ven
Posterbeeld Manita Rebel

Smelt is een theatervoorstelling, ijssculptuur en documentaire (ineen) over de vergankelijkheid van het bestaan. Het onderzoek zal plaatsvinden op de vloer, zonder vooraf geschreven tekst, met een regisseur (Rowdy Pelgrim), een schrijver (Roel Meijvis), twee acteurs (Roan ten Cate en Ernst Daniel Smid) en een langzaam smeltend kunstwerk gemaakt van ijs.

 

Alle drie de kunstvormen zijn verweven met elkaar. Het een niet per se ondergeschikt aan het ander. Ze belichten het thema vanuit de unieke eigenschappen van het medium zelf, waardoor verschillende perspectieven zichtbaar worden. Hierbij is de vorm complementair aan de inhoud en vice versa.

 

De tijdsduur van het gehele project wordt bepaald door een speciaal ontworpen ijssculptuur, geïnspireerd door het thema ‘vergankelijkheid’. Dit kunstwerk zal bij iedere repetitie, persmoment en/of voorstelling aanwezig zijn, blootgesteld aan de atmosfeer van de locatie, met het onvermijdelijke lot tot smelten als gevolg. Wanneer het ijs volledig gesmolten is, komt er ook een einde aan ons interdisciplinair project . Het gehele smeltingsproces van onze ijssculptuur is tevens via een livestream te volgen.

 

 

 

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente 's-Hertogenbosch Pop-up fonds
Theater aan de Parade, Stichting vrienden Theater aan de Parade
Stichting VKS, Stichting CCC, Stichting MDB800

Stichting Theaterwissel, Stichting Leye Fonds
Jan Van Zijl en Bas Bloem