Rowdy Pelgrim  [Artistiek leider en regisseur]

Rowdy studeerde in 2011 cum laude af aan de Academie voor Theater te Tilburg. Hij werd in datzelfde jaar genomineerd voor de Jacques de Leeuw Toptalent Prijs en won de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard. In de jaren daarna maakte hij meerdere voorstellingen voor o.a. Theaterfestival Boulevard en diverse vrije producenten. Hij won de juryprijs van het CTF en onlangs regisseerde hij de voorstellingen ‘Bij Robert’ (Robert van Beckhoven), ‘Zomer zonder vrouw’ (Bartho Braat en Ernst Daniel Smid) en 'Strijders' (REL).

 

Roel Meijvis [Schrijver]

Toen Roel op zijn dertiende de BN de Stem Cultuurprijs won (2008), werd hij gelanceerd als ‘de jongste cabaretier van Nederland’. 

In het theaterseizoen 15/16 nam Roel afscheid van het cabaret en ging hij zich richten op zijn Bachelor filosofie aan de Universiteit van Tilburg. Nadat hij daar in 2018 afstudeerde, vervolgde hij zijn studie met een filosofie Master aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2020 afstudeerde. Naast zijn studie bleef hij werkzaam als schrijver van essays en (toneel-)teksten. Momenteel werkt Roel mee aan diverse theatervoorstellingen als schrijver.  

 

Tim Vermeulen [Scenograaf]

Tim startte zijn carrière in 2004 met een opleiding theatertechniek aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam.
Hierna stroomde hij door naar de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar hij de Bachelor Theatervormgeving afrondde in 2013. Op dit moment is hij werkzaam als lichtontwerper en vormgever onder de Naam ‘Het huis van Vermeulen’ en vanuit Scenografisch collectief SIDF (www.sidf.eu) voor verschillende internationale projecten zoals het rondreizend performance project 'Baushtelle' in Kosovo, Servië en Zwitserland, maar ook artiesten als Olafur Arnalds (ICE), David August (DE) en vanaf voorjaar 2020 Jon Hopkins (VK).

Andrew Greenwood [Choreograaf]

Oprichter SW!TCH2MOVE

Na een professionele danscarrière heeft Andrew Greenwood zich verder doorontwikkeld tot internationaal kunst- en bewegingsspecialist voor diverse grote gezelschappen. Naast het ontwikkelen van trainingsmethoden voor professionele dansers richtte hij zich ook op de gezondheid en welzijn van dansers. Toen een goede vriend op 37-jarige leeftijd de diagnose Parkinson kreeg besloot Andrew zich meer te richten op het vormgeven van een methodiek gebaseerd op diverse beweegtechnieken die mensen met deze diagnose een verbeterde kwaliteit van leven geven.

Ernst Daniel Smid [Acteur]

Ernst Daniel studeerde aan het Amsterdams Conservatorium bij Erna Spoorenberg. Soleerde tijdens zijn studie bij Gerard Akkerhuis in diverse Bach cantates en passionen, in binnen- en buitenland. Na 7 jaar in vaste dienst in de Duitse theaters, zong hij als gastsolist bij onder andere Opera Forum, Nederlandse Opera, de operahuizen van Warschau en Belfast. Werkte, op verzoek van Joop van den Ende, mee aan Les Misérables (Javert) en Sweeney Todd.

Hij toerde de afgelopen jaren drie seizoenen met een eigen theatershow. Hij vormt met collega baritons Henk Poort en Marco Bakker de Drie Baritons en is als zanger werkzaam bij reguliere symfonische orkesten en HAFBRA orkesten.

Roán Ten Cate [acteur]

Roán is acteur en theatermaker. Hij studeerde in 2019 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien speelt hij in verschillende grote en kleinere producties van verschillende theatermakers. Daarnaast maakt hij, zowel alleen als collectief eigen (muziektheater-) voorstellingen.

Tim van Esch [auditief vormgever]

Tim begon zijn muzikale loopbaan met zijn band Handsome Poets. Tijdens zijn studie music composition and production aan de kunst media en technologie faculteit van de HKU begon zijn interesse in geluidskunst en composities met een link naar technologie.  

Een enthousiaste muzikant, maker en verbinder. Dat is Tim. Hij zoekt naar manieren om mensen samen te brengen en doet dat in zijn composities door de aandacht van het publiek te vangen.

Erwin Steijlen [componist]

Erwin is een award winning composer die altijd met zijn eigen unieke 'Music First' methode werkt; elk project start met muziek. Hij heeft honderden internationale organisaties, bedrijven en artiesten van geluid voorzien zoals BMW, VW, Netflix, Verizon, LG, DJ Fedde LeGrand, Shakira, Pink! De VN en Cirque du Soleil. Hij heeft ervoor gezorgd dat Tilburg de eerste stad ter wereld is met een eigen geluid; 'Tilburg Tune’. Erwin toont op zijn lezingen hoe ons muzikale brein werkt en waarom muziek een belangrijke, helende rol kan spelen in het leven van patiënten met Parkinson, depressie en beroertes.

Pien Rutten [productie en acquisitie]

Sinds 2014 werkt Pien als freelance producent in de evenementensector en het culturele veld. Van 2016 tot begin 2020 heeft ze bij DansBrabant gewerkt als producent waar ze zich bezighield met het produceren en organiseren van voorstellingen en het realiseren van Club SoDa. Daarnaast organiseert ze sinds 2017 PechaKucha avonden in Theater de Nieuwe Vorst, samen met Amber Dijs. In 2020 werd deze samenwerking ge-upgrade naar Amber & Pien - de vof. Samen vinden zij nieuwe wegen binnen de culturele sector en slaan de brug naar sociaal & maatschappelijke richtingen.

Myrthe van Velden [regieassistent]

Myrthe is in 2018 afgestudeerd aan de Koningstheater-academie in Den Bosch (Bachelor of Cabaret) en toert nu door Nederland en België als helft van het cabaretduo Grof Geschud. Nadat hun debuutvoorstelling ‘Lijmen’ erg goed werd ontvangen door de pers, try-outen ze binnenkort met hun tweede avondvullende voorstelling ‘Broeden’. Naast zelf op het toneel staan is Myrthe ook actief als regisseur en regieassistent. Dit is het derde project als regieassistent van Rowdy Pelgrim, in 2018 werkte ze voor Club Cabaret in Zuid-Afrika en in 2017 assisteerde ze Jetse Batelaan bij Theater Artemis.

Sjef van de Ven [Techniek]

 

 

Martine van de Ven [kostumering]

Martine was altijd al bezig met het aankleden van muziek- en theatervoorstellingen. Ze ging Nederlandse taal en cultuur studeren, verdiepte zich daar in toneelliteratuur, Abele Spelen en Rederijkers, maar was vooral geïnteresseerd in wat de spelers aantrokken.

Na de modevakschool, leerde zij het vak van kostuummaker in de praktijk. Nu ontwerpt en maakt ze voor verschillende gezelschappen theaterkostuums, maskers en poppen. 

Nik van Rozendaal [Artwork vormgever]

Als creatief ontwerper voor musical en theater werkte Nik recentelijk voor shows van OpusOne (The Bridges of Madison County, Fun Home), Solo Stories (Vlucht, In het Licht) en BMT Producties (The Visit, 3 Musketiers), waaraan hij als marketingcoördinator verbonden is. 

Nik is daarnaast mede-oprichter van Theatermarkt, een online marktplaats voor verhuur en verkoop van tweedehands theaterdecors, rekwisieten en kostuums.

 

Barry Schmitz [Film en foto]

Voor Smelt legt Barry het maakproces van deze uniek voorstelling vast. Hij is verantwoordelijk voor alle bewegende beelden en foto’s.

Zijn stijl zou hij zelf omschrijven als ‘natuurlijk’, zonder teveel poespas, ‘less is more’.

PELGRIM MAAKT bedenkt, produceert en creëert theatervoorstellingen/performances op locatie.  

Het doel is het creëren van (locatie-)theater met een humanistisch karakter. Naast het zelf ontwikkelen en produceren van voorstellingen, kiest PELGRIM MAAKT ervoor om actief op zoek te gaan naar samenwerkingsverbanden met maatschappelijk/ inhoudelijk relevante partners en/of coproducenten. 

 

 

Bestuur
Het bestuur van STICHTING PELGRIM MAAKT bestaat uit de volgende personen:

Jur van de Lecq (Voorzitter)
Peter van der Linden (Secretaris, penningmeester)
Anneke Rovers-Vorselaars (Bestuurslid)

KVK: 81471432