Acteurs

John Buijsman [Acteur]
Voorstelling: De Bellende Engel

John Buijsman is acteur, muzikant en theatermaker. Hij speelde onder andere bij Orkater, Toneelgroep Oostpool, Het Zuidelijk Toneel, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Ro Theater. John Buijsman is bij het grote publiek vooral bekend door de series, films en musicals waarin hij speelde. In de bioscoop was hij onder andere te zien in de Loenatik the moevie en De Marathon en Wat je vindt mag je houden. Met de film Skin had hij nationaal én internationaal succes.
John maakt voorstellingen over de tragiek in het menselijke leven en de schoonheid van het verval.

Bart de Rijk [Acteur]
Voorstelling: De Bellende Engel

Bart de Rijk is acteur, muzikant en theatermaker. Hij speelde met diverse gezelschappen op straat, in theaters, op festivals en in circussen. Hij maakt eigen voorstellingen voor theater en speciale evenementen en hij schrijft muziek voor reclame, musical en film. Bart de Rijk is een veelzijdig muzikant: hij zingt en bespeelt onder andere gitaar, piano, accordeon, zingende zaag, drums, basgitaar, percussie, cajon, saxofoon en melodica. Hij is bij het grote publiek vooral bekend van de series, films en televisiereclames waarin hij speelde. Hij was onder andere te zien in Krassen, Papadag en New Kids.

Anne-Chris Schulting [Acteur]
Voorstelling: De Bellende Engel

Anne-Chris Schulting (1990) studeerde in 2015 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Gedurende haar studie speelde ze in verschillende producties bij Toneelgroep Oostpool en ze liep stage in de voorstelling Elektra bij NTGent. Na haar opleiding volgde producties bij veel verschillende gezelschappen zoals Toneelgroep Amsterdam, Theater Utrecht, Toneelschuur producties, Afslag Eindhoven en Toneelgroep Maastricht. Vorig seizoen speelde ze een dragende rol in de voorstelling Liberty Bell van het zuid land. 

 

Daarnaast speelde Anne-Chris gastrollen in verschillende televisieseries en films, zoals in het laatste seizoen van Oogappels.

Ernst Daniel Smid [Acteur]
Voorstelling: SMELT

Ernst Daniel studeerde aan het Amsterdams Conservatorium bij Erna Spoorenberg. Soleerde tijdens zijn studie bij Gerard Akkerhuis in diverse Bach cantates en passionen, in binnen- en buitenland. Na 7 jaar in vaste dienst in de Duitse theaters, zong hij als gastsolist bij onder andere Opera Forum, Nederlandse Opera, de operahuizen van Warschau en Belfast. Werkte, op verzoek van Joop van den Ende, mee aan Les Misérables (Javert) en Sweeney Todd.
Hij vormt met collega baritons Henk Poort en Marco Bakker de Drie Baritons en is als zanger werkzaam bij reguliere symfonische orkesten en HAFBRA orkesten.

Roán Ten Cate [Acteur]
Voorstelling: SMELT

Roán is acteur en theatermaker. Hij studeerde in 2019 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Sindsdien speelt hij in verschillende grote en kleinere producties van verschillende theatermakers. Daarnaast maakt hij, zowel alleen als collectief eigen (muziektheater-) voorstellingen.

Creatives

Rowdy Pelgrim  [Artistiek leider en regisseur]

Rowdy studeerde in 2011 cum laude af aan de Academie voor Theater te Tilburg. Hij werd in datzelfde jaar genomineerd voor de Jacques de Leeuw Toptalent Prijs en won de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard. In de jaren daarna maakte hij meerdere voorstellingen voor o.a. Theaterfestival Boulevard en diverse vrije producenten. Hij won de juryprijs van het CTF en onlangs regisseerde hij de voorstellingen ‘Bij Robert’ (Robert van Beckhoven), ‘Zomer zonder vrouw’ (Bartho Braat en Ernst Daniel Smid) en 'Strijders' (REL).

 

Roel Meijvis [Schrijver]

Toen Roel op zijn dertiende de BN de Stem Cultuurprijs won (2008), werd hij gelanceerd als ‘de jongste cabaretier van Nederland’. 

In het theaterseizoen 15/16 nam Roel afscheid van het cabaret en ging hij zich richten op zijn Bachelor filosofie aan de Universiteit van Tilburg. Nadat hij daar in 2018 afstudeerde, vervolgde hij zijn studie met een filosofie Master aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2020 afstudeerde. Naast zijn studie bleef hij werkzaam als schrijver van essays en (toneel-)teksten. Momenteel werkt Roel mee aan diverse theatervoorstellingen als schrijver.  

 

Glenn Markesteijn [Schrijver]

Glenn Markesteijn is schrijver, theatermaker en muzikant. In 2015 studeerde hij af aan de hogeschool voor de kunsten te Utrecht. Hier behaalde hij zijn bachelor diploma: Writing for performance.

Zowel de lied- als theaterteksten die hij schrijft zijn veelal komisch en licht absurdistisch. De teksten zijn een vervreemding van het echte of een uitvergroting van de werkelijkheid.

Zijn verhalen beginnen vaak vanuit een klein conflict. Een man die zijn sleutels kwijt is, iemand die zijn stijltang aan heeft laten staan of suiker in zijn koffie krijgt terwijl hij dit niet wilde. Dit klein drama ontwikkeld zich tot diepgaandere onderwerpen en zal meestal leiden tot complete chaos.

Tim Vermeulen [Scenograaf]

Tim startte zijn carrière in 2004 met een opleiding theatertechniek aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam.
Hierna stroomde hij door naar de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar hij de Bachelor Theatervormgeving afrondde in 2013. Op dit moment is hij werkzaam als lichtontwerper en vormgever onder de Naam ‘Het huis van Vermeulen’ en vanuit Scenografisch collectief SIDF (www.sidf.eu) voor verschillende internationale projecten zoals het rondreizend performance project 'Baushtelle' in Kosovo, Servië en Zwitserland, maar ook artiesten als Olafur Arnalds (ICE), David August (DE) en vanaf voorjaar 2020 Jon Hopkins (VK).

Tim van Esch [auditief vormgever]
Voorstelling: SMELT
Tim begon zijn muzikale loopbaan met zijn band Handsome Poets. Tijdens zijn studie music composition and production aan de kunst media en technologie faculteit van de HKU begon zijn interesse in geluidskunst en composities met een link naar technologie.  

Een enthousiaste muzikant, maker en verbinder. Dat is Tim. Hij zoekt naar manieren om mensen samen te brengen en doet dat in zijn composities door de aandacht van het publiek te vangen.

Martine van de Ven [Kostuumontwerp en productieleider]

Martine maakt voor verschillende gezelschappen theaterkostuums, maskers en poppen. Bij Pelgrim Maakt verzorgde ze eerder het kostuumontwerp van de voorstelling en film Smelt. Inmiddels gaat haar rol verder dan alleen het ontwerpen van kostuums en is ze nauw betrokken bij de productie van onze voorstellingen.  Haar overgang naar deze dubbele rol komt voort uit haar liefde voor alle facetten van het theater achter de schermen.  Voor 'De Bellende Engel' verzorgt Martine het kostuum-ontwerp en is zij als productieleider verbonden aan dit project.

Myrthe van Velden [regieassistent]

Myrthe is in 2018 afgestudeerd aan de Koningstheater-academie in Den Bosch (Bachelor of Cabaret) en toert nu door Nederland en België als helft van het cabaretduo Grof Geschud. Nadat hun debuutvoorstelling ‘Lijmen’ erg goed werd ontvangen door de pers, try-outen ze binnenkort met hun tweede avondvullende voorstelling ‘Broeden’. Naast zelf op het toneel staan is Myrthe ook actief als regisseur en regieassistent. Dit is het derde project als regieassistent van Rowdy Pelgrim, in 2018 werkte ze voor Club Cabaret in Zuid-Afrika en in 2017 assisteerde ze Jetse Batelaan bij Theater Artemis.

Andrew Greenwood [Choreograaf]

Oprichter SW!TCH2MOVE

Na een professionele danscarrière heeft Andrew Greenwood zich verder doorontwikkeld tot internationaal kunst- en bewegingsspecialist voor diverse grote gezelschappen. Naast het ontwikkelen van trainingsmethoden voor professionele dansers richtte hij zich ook op de gezondheid en welzijn van dansers. Toen een goede vriend op 37-jarige leeftijd de diagnose Parkinson kreeg besloot Andrew zich meer te richten op het vormgeven van een methodiek gebaseerd op diverse beweegtechnieken die mensen met deze diagnose een verbeterde kwaliteit van leven geven.

Nik van Rozendaal [Artwork vormgever]

Als creatief ontwerper voor musical en theater werkte Nik recentelijk voor shows van OpusOne (The Bridges of Madison County, Fun Home), Solo Stories (Vlucht, In het Licht) en BMT Producties (The Visit, 3 Musketiers), waaraan hij als marketingcoördinator verbonden is. 

Nik is daarnaast mede-oprichter van Theatermarkt, een online marktplaats voor verhuur en verkoop van tweedehands theaterdecors, rekwisieten en kostuums.

 

Barry Schmitz [Film en foto]

Voor Smelt legt Barry het maakproces van deze uniek voorstelling vast. Hij is verantwoordelijk voor alle bewegende beelden en foto’s.

Zijn stijl zou hij zelf omschrijven als ‘natuurlijk’, zonder teveel poespas, ‘less is more’.

PELGRIM MAAKT is sinds 2023 huisgenoot van Theater aan de Parade.
Voorstellingen van Pelgrim Maakt worden gemaakt vanuit een artistieke noodzaak, met oog voor maatschappelijke impact. Het gezelschap wordt geleid door Rowdy Pelgrim, een geëngageerd theatermaker met een voorliefde voor het doorgronden van menselijk gedrag. Hij gebruikt het theater om wezenlijke maatschappelijke onderwerpen en sociale situaties te belichten. Via kunst, het theater, confronteert hij ons met ons eigen onvermogen. Integer en vaak met humor zoekt hij naar de schoonheid van dat wat schuurt. Door dat te tonen wat vaak verborgen blijft, geeft hij inzicht in de beweegredenen van de ander en opent daarmee het gesprek.

Pelgrim Maakt zoekt steeds naar manieren om zich te verbinden met en te experimenteren binnen andere kunstvormen. Dat kan audiovisueel zijn of door een kunstwerk dat mee acteert binnen een voorstelling. Naast het zelf ontwikkelen en produceren van voorstellingen kiest Pelgrim Maakt ervoor om actief op zoek te gaan naar samenwerkingsverbanden met maatschappelijk en inhoudelijk relevante partners en/of coproducenten.

 

 

Bestuur
Het bestuur van STICHTING PELGRIM MAAKT bestaat uit de volgende personen:

Jur van de Lecq (Voorzitter)
Peter van der Linden (Secretaris, penningmeester)
Anneke Rovers-Vorselaars (Bestuurslid)

KVK: 81471432