PELGRIM MAAKT bedenkt, produceert en creëert theatervoorstellingen/performances op locatie.  

Wij zijn een stichting in oprichting met als doel het creëren van (locatie-)theater met een humanistisch karakter. Naast het zelf ontwikkelen en produceren van voorstellingen, kiest PELGRIM MAAKT ervoor om actief op zoek te gaan naar samenwerkingsverbanden met maatschappelijk/ inhoudelijk relevante partners en/of coproducenten. 

 

 

Rowdy Pelgrim  [Oprichter en Artistiek leider]

Rowdy studeerde in 2011 cum laude af aan de Academie voor Theater te Tilburg. Hij werd in datzelfde jaar genomineerd voor de Jacques de Leeuw Toptalent Prijs en won de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard. In de jaren daarna maakte hij meerdere voorstellingen voor o.a. Theaterfestival Boulevard en diverse vrije producenten. Hij won de juryprijs van het CTF en onlangs regisseerde hij de voorstellingen ‘Bij Robert’ (Robert van Beckhoven), ‘Zomer zonder vrouw’ (Bartho Braat en Ernst Daniel Smid) en 'Strijders' (REL).

 

Zijn regiestijl kenmerkt zich door een directe aanpak. Hij is een geëngageerd theatermaker die graag werkt vanuit een humanistisch oogpunt . Zijn voorstellingen zijn vaak gemaakt met humor, snel doch zorgvuldig, met gevoel voor rauwheid/lelijkheid vs schoonheid van ons bestaan.

Roel Meijvis [Schrijver]

Toen Roel op zijn dertiende de BN de Stem Cultuurprijs won (2008), werd hij gelanceerd als ‘de jongste cabaretier van Nederland’. In de seizoenen daarna volgde nog zo’n 150 optredens, verspreid over drie solovoorstellingen, een duo-oudejaarsconference op oudejaarsavond in Paradiso Amsterdam en een tour samen met drie andere jonge cabaretiers vanuit het zelf opgezette impresariaat ‘Boomhut Zaken’. In 2012 kreeg hij voor deze werkzaamheden de BoArte-aanmoedingsprijs van de gemeente Breda.

In het theaterseizoen 15/16 nam Roel afscheid van het cabaret en ging hij zich richten op zijn Bachelor filosofie aan de Universiteit van Tilburg. Nadat hij daar in 2018 afstudeerde, vervolgde hij zijn studie met een filosofie Master aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2020 afstudeerde. Naast zijn studie bleef hij werkzaam als schrijver van essays en (toneel-)teksten. Momenteel werkt Roel mee aan diverse theatervoorstellingen als schrijver.  

 

 

 

Bestuur
Het bestuur van STICHTING PELGRIM MAAKT bestaat uit de volgende personen:

Jur van de Lecq (Voorzitter)
Peter van der Linden (Secretaris, penningmeester)
Anneke Rovers-Vorselaars (Bestuurslid)

KVK: 81471432